Salut!
Ce faci? E sambata si mi se pare, privind pe geam, cea mai reusita toamna din ultimii ani, datorita dozajului perfect al vantului, acumularii de nori, temperaturii, mirosului specific si al culorilor frunzelor si cantitatii lor de pe jos (e un aspect bun in faptul ca cei de la salubritate mai intarzie cu adunatul, pentru ca imi place sa calc prin frunze).
Ultimul meu articol se referea la puterea imaginatiei si astazi, parcurgand cateva materiale interesante, am ajuns in fata unui articol scris de Bob Proctor, personaj important al filmului The Secret si un inspirat motivationist. Articolul se numeste “Imaginatie” si mi-am dorit sa-l traduc aici, pentru tine, considerand ca este important sa descoperi ca exista si alti oameni care vad in acest mod lucrurile. Personal, cunosc foarte multi, Bob insa este un etalon, asa ca te invit sa-i citesti articolul:
Imaginatie
de Bob Proctor
Te-ai intrebat vreodata cum rezista copiii sa priveasca reluari ale filmelor cu desene animate preferate, gen Regele Leu sau Micuta Sirena, la nesfarsit? Ma uimeste faptul ca ei ar putea sa priveasca acelasi film in fiecare zi, fara a solicita nici macar odata sa le schimbam filmul cu altul nou.
Ce este si mai interesant, este ca adultii fac absolut acelasi lucru cu zilele vietii lor. Majoritatea barbatilor si femeilor ruleaza filme in creierul lor, axandu-se fara exceptie, pe intamplari din trecut, cele mai multe fiind amintiri triste sau deranjante.
Daca sunt capabili sa opreasca aceste diapozitive ale trecutului, atunci sunt capabili sa urmareasca intamplari din mediu inconjurator, din realitatea prezenta, intamplari care sa le guverneze mintea. Atunci cand isi incarca mintea cu intamplari potentiale, din viitor, de cele mai multe ori se ingrijoreaza din cauza lor (desi nu s-au intamplat) sau isi doresc ceva si mai bun pentru ei. Apoi isi pun existentiala intrebare: de ce mi se intampla lucruri negative si de ce nu pot sa ma ridic peste acest nivel al vietii mele actuale?
Desi este adevarat ca oamenii sunt liberi sa se gandeasca la absolut orice isi doresc, cat timp raman pe aceleasi pozitii si tipare, este greu sa permita schimbarea vietii pe care o au.
Recent, studierea mintii si a incredibilei sale puteri a inceput sa ocupe un binemeritat loc intre preocuparile civilizatiei moderne. Utilizarea corecta a mintii si a accesoriilor acesteia iti va oferi tot ce iti doresti. Dar accentul in propozitia anterioara se pune pe cuvintul “corecta“. Pentru a merge pe aceasta cale este nevoie de concentrare si de studiu, eforturi sustinute si presarate din belsug cu picaturi de creativitate.
La fel cum stejarul creste dintr-o simpla samanta sau o pasare iese dintr-un ou, la fel si realizarile tale viitoare vor aparea dintr-un plan bine organizat care are la inceput esenta imaginatiei tale. O imagine in mintea ta reprezinta prima etapa a procesului creativ. Din imaginatie incoltesc viziunile si mai apoi, planurile tale.
In best seller-ul “Think and grow rich” (o gasiti si la noi in librarii, de la Editura Curtea Veche), Napoleon Hill a scris: Nu vei avea niciodata un scop precis in viata, nu vei avea niciodata incredere in tine, nu vei avea niciodata initiativa si spirit de conducator daca nu iti creezi toate aceste calitati in mintea ta si daca nu te vezi deja ca fiind in posesia lor. A continuat spunand: …imaginatia este cea mai minunata, miraculoasa, incredibila putere pe care a cunoscut-o omenirea vreodata.
Exista un concept denumit “Fantezie – Teorie – Fapta” (en. Fantasy – Theory – Fact). Premiza de la care porneste acest concept este ca totul isi regaseste originea intr-o fantezie pe care anumite fiinte mai aventuroase au decis sa o transforme intr-o teorie si mai apoi, cu curaj, in fapte reale.
Gandeste-te la acest lucru pentru cateva clipe. Ideea cuceririi spatiului cosmic, ideea comunicarii prin e-mail, a transportului aerian sau a telefoniei mobile au fost cu putin timp in urma, pure fantezii. Astazi, toate sunt considerate simple realitati.
Mintea ta minunata dispune de resurse care, cu putin efort, se dezvolta pentru a imbunatati calitatea vietii, nu doar pentru tine, ci si pentru intreaga omenire. Imaginatia este una dintre aceste resurse. Persoanele responsabile pentru realizarea e-mailului, a telefoniei mobile si a altor milioane de descoperiri pe care acum le consideram absolut normale, au avut o imaginatie foarte bine dezvoltata. Si mai mult, ei nu au fost influentati cu usurinta de masele de oameni din jur, negativistii si criticii de meserie care, de-a lungul istoriei si pana in prezent, au criticat absolut tot ce nu au putut sa inteleaga.
Acesti pionieri si-au folosit atuurile mentale pentru a visa, pentru a vizualiza imagini fantastice si incredibile in mintea lor. Apoi, imbinand gandul acesta fantastic cu vointa lor, au privit cum fantezia lor se desfasoara sub forma unei teorii si apoi cum devin realitate. Se pare ca au avut o incredere uriasa in faptul ca pot transforma tot ce isi imagineaza, in realitate. Daca pot vedea ceva cu ajutorul imaginatiei, pot sa-l transform in realitate.
Foloseste aceasta putere pentru a permite mintii tale sa se joace. Imagineaza-ti ca te bucuri de o viata mult mai buna decat cea pe care o ai acum. Schiteaza-ti viitorul cu ajutorul imaginatiei, cugeta si fa-ti planurile constient si cu inteligenta, apoi impleteste toate acestea cu grija. Pasul urmator este sa elaborezi drumurile catre scopul tau si sa descoperi resursele care te pot ajuta sa ajungi la destinatie.
Propune-ti noi scopuri in viata. Singura bariera care te separa pe tine, de visul si scopul tau o reprezinta ignoranta – ignoranta a cat de simpla si totusi incredibil de puternica este mintea ta.
~ Sfarsit ~
Bob Proctor este considerat unul dintre cei mai buni specialisti in tainele “Legii Atractiei”. A aparut in filmul-eveniment The Secret si activeaza in domeniul potentialului mental de peste 40 de ani. Este autorul best sellerului Te-ai nascut bogat (en. You were born rich) si a transformat vietile a milioane de oameni prin cartile sale, seminariile si cursurile pe care le sustine in toata lumea. Anul trecut a fost si la Bucuresti, unde a sustinut un seminar.
Sper ca acest articol sa te inspire si mai mult, astfel incat sa-ti oferi tot ceea ce iti doresti, incepand de ACUM si lasand trecutul acolo unde ii este locul, in cartile de istorie.
Cu prietenie sincera,
Traian