Ghid practic pentru utilizarea AFIRMATIILOR! Partea I

Salut!
Ce faci? Sper ca esti foarte ocupat transformandu-ti viata si foarte incantat de ceea ce se intampla pe baza noilor decizii in abordarea realitatii de zi cu zi. Pana acum, cu siguranta au aparut ceva noutati care sa te motiveze sa continui!
Personal, am avut cateva momente deosebite, care mi-au confirmat cat de utile sunt tehnicile pe care le aplic si ancorarea in prezent si in contienta. Prin oportunitatea care mi s-a ivit din senin, acum circa 2 saptamani, reusesc sa fac zilnic ceva ce imi place si mi-am dorit de foarte mult timp, fara a avea vreo nemultumire de orice natura, sa ofer bucurie celor care beneficiaza de acest lucru (atat echipei cat si celor care reprezinta tinta) si sa consider ca perioada prin care trecem este o perioada tipica anotimpului de toamna, cu ploi, frunze romantic colorate, vant si numai buna de meditat…SI NIMIC MAI MULT! O minte linistita aduce idei curate si oameni pe masura! Atat iti spun deocamdata, despre acest proiect! Dar revin…. 
As vrea, mai departe, sa vorbesc despre afirmatii si puterea acestora! Unii spun ca sunt foarte eficiente, altii spun (si am acoperit intr-un articol trecut) ca e bine sa le formulam sub forma de intrebari, deoarece vocea interioara, vesnicul picurator de venin care are grija sa nu iesim din zona de confort, ne aminteste ca afirmam opusul realitatii. Personal cred ca, oricum ar fi, o afirmatie (interogativa sau nu) este mult mai puternica decat o amintire repetata a problemelor, fara a face nimic intru rezolvarea lor. NU AM nicio indoiala ca este asa! Imi permit sa fiu fericit si prosper in aceste vremuri! SAU De ce oare am sansa asta de a fi atat de fericit si prosper? sunt de departe mult mai vesele, mai eficiente si mai relaxante decat De ce imi este sortit tocmai mie sa am ghinioane si sa nu fiu asa cum imi doresc? – cum sa pornesti optimist la drum dupa asa cantecel?
Suntem ceea ce facem in mod repetat! Excelenta, prin urmare, nu reprezinta un fapt ci un obicei! – Aristotel
Asa spunea Aristotel, acum multe sute de ani! Daca il tinem minte si in ziua de azi, inseamna ca merita luat in serios. De cate ori esti tentat sa faci acelasi lucru care ti-a adus rezultatele negative din prezent, pune-ti urmatoarea intrebare: Vreau sa fiu un prizonier al trecutului sau un pionier al viitorului? 
Imagineaza-ti asadar: daca ai avea tot ce iti poti dori, ce ai vrea sa fii si sa faci in aceasta viata? Pe ce piscuri vei indrazni sa te cateri si unde vei merge? Imagineaza-ti (nu costa) o viata fara limite! E logic, pentru a ajunge la o anumita destinatie, trebuie sa stii care este acea destinatie!  
Afirmatiile propozitii clare, puternice, prin care se arata ca ceva ESTE  – intaresc ideile tale despre unde vrei sa ajungi si cum vrei sa te schimbi. Fara exceptie, afirmatiile puternice si bine formulate reprezinta cheia tuturor realizarilor si evolutiei umane.Cele mai puternice si de succes afirmatii sunt cele pe care le concepem in jurul obiectivelor noastre, din toate aspectele importante ale vietii:  bani, sanatate, evolutie spirituala, ocupatia visata si relatii minunate cu familia si prietenii tai. Daca nu iti rezervi timpul de a alege ce doresti pentru tine, cu siguranta circumstantele sau altcineva va face aceasta alegere in locul tau.Asta este modul firesc in care functioneaza viata. Fa o scurta analiza: daca nu decizi tu ceva pentru tine, circumstantele sau altcineva o sa decida si asa iti vei continua viata!
Intr-o perioada nu tocmai mirobolanta a vietii mele, o perioada in care datorita modului de gandire dobandit, inca asteptam ca o persoana anume sa vina, sa faca lucruri in locul meu pentru ca eu sa reusesc, am dezvoltat un obicei. Sincer, nu pot sa localizez exact ce anume a generat acest obicei. Nu imi asum meritele si consider ca numai inspiratia divina putea sa-mi dea o astfel de idee. Am inceput sa rostesc o expresie, in fiecare seara in care ma intorceam acasa, la problemele mele de atunci. Fara exceptie, in fiecare seara, cind intram in scara blocului unde locuiam, priveam in sus la cer si sopteam (in engleza, caci asa mi-a venit): someday, somehow…..(cindva, cumva). Ma refeream la faptul ca sunt increzator ca intr-o buna zi, intr-un mod nestiut inca de mine, voi reusi sa schimb radical ceea ce se contura destul de bine a fi viata mea! 
Privind acum in urma si trasand un fir al povestii vietii mele de acolo si pana aici, imi dau seama ca daca incercam eu atunci, cu coordonatele de atunci, sa creez un plan maret de transformare, care sa ma aduca din acel punct in cel unde ma aflu astazi, nu as fi reusit. Mi s-ar fi parut o fabula, o gluma proasta, o aiureala. Evident, nu m-am lansat constient si stiind ce fac in acest mod de viata. Nu sunt atat de bun. 🙂 A fost ceva instinctiv si asimilat in mod natural, de mine. Dar acum imi dau seama de ce s-a intamplat. Si este doar o intamplare din numeroasele intamplari care au intregit ceea ce se cheama realitatea mea de astazi.
Am rostit acea expresie fara a crede intru totul in efectele ei. Tot ce am facut a fost sa emit o traire pe care doream sa o am si am decis ca vreau sa fie reala. Si singurul mod in care puteam face asta a fost sa o repet pina mi-a intrat in subconstient si mi-a dezvoltat noi obiceiuri aducatoare de noi orizonturi. Am pornit la drum…
De-a lungul anilor am mai adaugat astfel de afirmatii, le-am slefuit in functie de dorintele prezentului de atunci. Ele si-au spus cuvantul si au transformat instinctivul: “de ce tocmai eu sa am un asa ghinion” in “ce fericit sunt acum ca stiu unde vreau sa ajung”.
Afirmatiile sunt profetii auto-realizabile. Gandeste-te la afirmatii ca la miezul, esenta vietii pe care iti doresti sa o ai! Afirmatiile sunt acea LISTA DE “VOI DEVENI-uri”, semne de carte puternice, menite sa te tina pe drumul catre implinirea viselor tale. Meriti sa decizi TU, pentru tine, cine vrei sa fii si ce sa agonisesti pe drum!
Printr-un proces numit codare neuronala poti sa iei aceste dorinte ale tale si sa le transformi in noi tipare ale subconstientului tau. Hai sa luam spre exemplu un maraton, ca si manifestare sportiva. Chiar daca ai mai fugit sau nu intr-o astfel de competitie, stii ce implica pregatirea pentru asa ceva. Nu e ceva ce decizi intr-o zi si aplici a doua zi. Necesita timp si insistenta. Trebuie sa depui eforturi bine creionate. Trebuie sa alergi in fiecare zi, sa patrunzi din ce in ce mai mult in adancul potentialului tau, tonificandu-ti musculatura, antrenandu-ti plamanii si inima, astfel incat intregul tau corp devine perfect pregatit pentru noile cerinte pe care le ai de la el. Sistemul tau nervos are menirea de a te ajuta sa-ti dezvolti obiceiuri. Dupa ce intelege ca ai ales sa faci un anume lucru in mod repetat, creioneaza noile trasee neuronale, astfel incat alegerea ta sa fie din ce in ce mai usor de manifestat. 
Exact asta trebuie sa faci si cu creierul tau. Afirmatiile pozitive reprezinta noi informatii de care se foloseste creierul tau, pentru a se remodela. E nevoie de efort consistent, aplicat zilnic.
Iata ce poti sa faci pentru a-ti antrena creierul intr-o directie aleasa de tine, de data asta: 
Creeaza-ti o noua imagine mentala extrem de puternica, despre tine. Formuleaza-ti scopurile extrem de clar si cu cat mai multe amanunte.
Creeaza afirmatii si declaratii puternice pentru fiecare din aspectele vietii asupra carora vrei sa lucrezi. Sanatate, bogatie, relatii, afaceri si spiritualitate, totul in sprijinul noii tale viziuni despre tine.
Aduna si foloseste un portofoliu de imagini palpabile, constand din elemente audio, vizuale, scrise, subliminale. Prin REPETITIE – afirmatii audio, vizualizari si meditatie –  vei incepe sa-ti inlocuiesti vechile credinte si pareri despre tine cu unele noi si care vin in sprijinul dorintelor tale.
Formeaza-ti o rutina zilnica de practici si tehnici de reconditionare a creierului! Sportivii se antreneaza inainte de a obtine rezultate, nu? De ce ar fi diferit si cu acest aspect? Pentru 5 – 7 minute, de trei ori pe zi, foloseste fotografii, vision-board (panou cu imagini care reprezinta viata dorita), filme motivationale, imagini mentale si afirmatii scrise pe o foaie. Iti trimiti pe contul de email cateva imagini pe care sa le poti accesa, sau iti creezi un blog al viziunii tale despre propria-ti viata! Nici nu trebuie sa-l faci public! Scrii pe o foaie afirmatiile, le lipesti prin casa, pe oglinda de la baie, frigider, linga pat, astfel incat sa iti amintesti de ele tot timpul! Fii inventiv!
Practica meditatia in fiecare zi. Meditatia iti dezvolta puterea de concentrare si atentia, permite creierului sa fie receptiv la noi oportunitati care apar: instrumente si resurse in sprijinul visului tau. Pana la urma, TU iti vei implini visul! De ce sa nu lucrezi cu tine?
Avem nevoie de o viziune asupra vietii noastre, altfel tot ceea ce facem nu are nicio insemnatate! Cineva spunea: putini oameni traiesc, majoritatea exista!  
Indiferent de circumstantele vietii tale actuale, daca ai puterea sa-ti imaginezi ceva mai bun, pentru tine, despre tine, poti sa il si realizezi! (Doar ai avut atata dreptate de fiecare data, cand ai gandit negativist.) 🙂 
Iti multumesc pentru atentie, sper ca informatiile de mai sus sa iti aduca cel putin la fel de multe idei cate mi-au adus mie si sa iti foloseasca. Acum ca le-ai citit, cel putin le stii. Cand va veni momentul, le vei regasi si le vei folosi. (Sincer, nu vad un moment mai bun decat ACUM!)
Sunt fericit, relaxat si cu putere de creatie! Ce zi minunata! Ma bucur de fiecare respiratie, de fiecare imagine care mi se desfasoara dinaintea ochilor, de fiecare sunet pe care il aud, de fiecare gust nou sau miros pe care il simt si de fiecare lucru pe care il ating! Sunt cele 5 simturi care impreuna formeaza experienta mea de viata! (mesajul este pentru tine, reciteste-l, inspira, expira usor si bucura-te de tot si toate)
Cu prietenie sincera, 
Traian
P.S. Revin cu partea a II-a! Mai am ceva informatii dar toate la timpul lor! 🙂  

5 Comments

  1. Mi-a facut placere sa citesc articolul. M-a motivat foarte tare! La cat mai multe astfel de articole

  2. Mii de multumiri pt. acest superb mesaj

  3. Ma bucur daca v-a fost de folos! Inseamna ca si-a atins scopul! Multumesc pentru aprecieri! Traian

  4. Interesant articolul! Ce mi a atras atentia a fost exemplul cu maratonul :). Eu am participat la primul maraton fara niciun pic de antrenament, de pe o zi pe alta :)) ultimul “antrenament” fusese cand am dat bacul la sport (după vreo 12 ani :)) ). Toate cele bune! Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *